6 Aralık 2019

Kategori: : Etkinlikler, Ortaokulu

6. Sınıf Astronomi Etkinliği

6.sınıf Fen Bilimleri dersinde ilk ünitemiz Güneş sistemi ve Tutulmalar. Bu ünitede gezegenlerin özellikleri, gezegenlerin güneşe yakınlık sırası ve büyüklük sırasının öğretilmesi amaçlanmıştır. Güneş sistemimizde sekiz gezegen, ay, birçok cüce gezegen, asteroid kuşakları, kuyruklu yıldızlar, meteorlar ve diğerlerinden oluşur. Her bir gezegen Güneş etrafındaki kendi yörüngesinde hareket eder. Mars ve Jüpiter arasında bir asteroit kuşağı (kaya ve metalden yapılmış küçük gezegenler) bulunmaktadır. Biz 6.sınıflarımız ile laboratuvarda gezegenlerin güneşe yakınlık sırasını daha kolay kavramaları için kendi sistemimizi ve gezegenlerimizi boyayıp sıralamayı daha kolay öğrenmek temel amacımızdı. Bu etkinlikte hem eğlendik hem de Güneş’e yakınlık sırasını öğrenmiş olduk.6. sınıf öğrencilerimizle Fen dersinde gezegenlerin Güneş’e olan uzaklık sıralamasının maketini yaptık.