İLKOKUL

İlkokul, bireyin ilk defa kurallı bir ortam ile tanıştığı, sınıf arkadaşları ve öğretmeni ile tek başına kaldığı ve hayata dair ilk adımı attığı yerdir. Özel Akdeniz İlkokulu bu ilk adımda, her bireyin değerli olduğunun bilinci ile özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek amacındadır.

Okulumuz teknolojik okul anlayışı ile hareket etmektedir. Sınıflarımızda akıllı tahta sistemi bulunmakta ve aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sistem ile eğitim daha görsel ve işitsel hale gelmektedir. 2, 3 ve 4.sınıflarımıza her dönem uyguladığımız üçer adet toplamda altı adet olan deneme sınavlarımızla öğrencilerimizin pekiştirerek öğrenmelerini sağlamaktayız. Öğrencilerimiz uyguladığımız deneme sınavları ile beraber akademik yönden desteklenerek süreci tanırlar. Bu sınavlarla birlikte hem zaman yönetimini hem de test çözme tekniklerini daha iyi kavrayabilmeleri öğrenmenin kalıcılığını da arttırmaktadır.

Spor, Sanat ve Bilimle İç İçe

Özel Akdeniz İlkokulunda akademik derslerimizin yanı sıra Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Satranç, Dans ve Bilişim Kodlama dersleri; alanında uzman branş öğretmenleri tarafından işlenmektedir. Derslerimiz ve derslerimizin içeriğindeki çeşitli etkinliklerle öğrencilerimize keyifli bir eğitim- öğretim programı sunmaktayız.

Özgüvenli Akdenizliler

Özgüvenli Akdenizli öğrenciler, dünya dili İngilizceyi öğrenerek, dünya vatandaşı olma yolunda emin adımlar ile ilerler. İngilizce branşı öğretmenlerimiz öğrencilerimizin somut öğrenmelerle konuları daha iyi kavramaları için sınıf içi ve sınıf dışında çeşitli etkinlikler düzenlerler. Bunların yanında her dönem ikişer kez olmak üzere yıl boyunca toplamda dört adet UES online hazır bulunuşluk sınavlarıyla öğrencilerimizin seviyeleri sürekli ölçülmekte ve bu yönde çalışmalar yapılmaktadır.

Entellektüel Bireyler

Öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek adına düzenli olarak okuma saatleri ve kitaplarla ilgili çeşitli etkinlikler yapılmakta ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaktadır. Sosyal yönden gelişimlerine katkı sağladığımız öğrencilerimiz ile sosyal sorumluluk projeleri takip edilmekte ve bu projelere katılım sağlanmaktadır.