İlke ve Hedeflerimiz

Özel Akdeniz Okulları olarak öğrencilerimizi her anlamda kazanmayı, onların hedeflerine ulaşarak mutlu ve refah içinde yaşamasına yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.

Atatürk İlkelerine Bağlı

İlke ve değerlerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, vatana ve millete yarar sağlayacak, sorumluluk alabilen, ahlaklı ve çalışkan bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda etkili ve tecrübeli öğretmen kadromuz, sağlam çalışma sistemimiz, alanında uzman personellerimiz ve idarecilerimiz ile eğitim vermekteyiz.

Yenilikçi ve Araştırmacı

Öğrencilerimize bilgiyi hazır olarak vermek veya ezberletmek yerine onlara bilgiye ulaşmanın yollarını aktararak yenilikçi çözümleri üretebilen, araştırmacı gençler yetiştirmeyi de hedeflemekteyiz. Bizim için eğitim sadece akademik başarı değildir. Bizim amacımız çocuklarımızı en iyi şekilde hayata hazırlamaktır.

Hedef Odaklı

Özel Akdeniz Koleji olarak her bireyin özgün ve saygın bir değer olduğuna inanırız. Okul, öğrenci ve veli arasındaki ilişkiyi sağlam tutarak velinin eğitim sürecine katılımını sağlamayı amaçlarız. Bu ilke ve hedefler doğrultusunda özgüveni yüksek, hedeflerine odaklanmış, üretken, çözüm odaklı, vatansever ve çevresine karşı duyarlı gençler yetiştirme amacıyla yolumuza hızla devam etmekteyiz.

Kurum olarak öğrencilerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan öğrencilerimize ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine eğitim imkânı sunmanın yanı sıra eksik kaldıkları noktalarda takviye dersler ile onları desteklemekteyiz. Derslerimizin verimini arttırmak adına yenilikçi yöntem ve teknikler kullanarak her öğrenciye ulaşmayı önemsemekteyiz. Öğrencinin zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan bu yöntemler hem yöneticilerimiz hem de eğitimcilerimiz tarafından özellikle araştırılarak programlara dahil edilmektedir.