ANAOKULU

Hayata tutunmanın ve başarılı olmanın ilk adımları okul öncesi eğitimle Akdeniz Anaokulunda atılıyor. “Mutlu Çocuk Öğrenir” felsefemizden yola çıkarak eğitim programımızı çocuklarda bulunan farklı beceri ve ihtiyaçlara cevap vermek için oluşturarak yeni metot ve tekniklerle geliştirilen aktivitelerimizle zenginleştiriyoruz.

Yenilikçi ve gelişen bir eğitim vizyonuyla

Akdeniz Anaokulu’nda uzman öğretmenlerimiz tarafından verilen branş derslerinde çocukların yeteneklerini belirliyor, spor faaliyetlerinde fiziksel gelişimi destekliyoruz. İngilizce dersleri ise erken yaşta başladığı için öğrenme daha kolay ve kalıcı oluyor.

Okul öncesi eğitim sürecimizde çocuklarımızı ilkokula hazırlarken dayanışmayı, birlikte çalışmayı, sosyalleşmeyi, paylaşmayı öğrenecekleri bir eğitim ortamı oluşturmak büyük önem teşkil etmektedir. Bu süreci hayatlarının en verimli ve öğrenmeye açık zamanı olarak düşündüğümüz için uygun fiziksel şartlarımız düşünülmüş olup her yıl yapılan yenilikçi düzenlemelerle eğitim vermekteyiz. Sınıflarımız yaş gruplarına göre ayrılmış ve farklı ilgi köşeleri, zengin materyallerle donatılmıştır.

Yenilikleri takip eden ve sürekli kendini geliştirmeyi hedef bilen bir eğitim vizyonuyla yoluna devam eden okulumuzda bütün dünyanın takip ettiği ‘’Montessori Eğitimi‘’ni uygulamaktayız. Bu anlayış doğrultusunda çocuklarımızın kendi merak ve duygularını besleyerek işini kendi yapabilen, sorumluluk alan, keyif alarak öğrenmeyi öğrenen bireyler olarak yetişmelerini adım adım izlemekteyiz. Yoğunlaştırılmış İngilizce programımızla haftada on saat olarak çocuklarımızın yabancı dil becerilerini  okul öncesi dönemden başlayarak geliştirmekteyiz.Aynı zamanda sanatın farklı renkleriyle tanışan çocuklarımız drama, müzik, görsel sanatlar ve dans dersleriyle yetenek ve ilgileri oranında ilerlemelerini desteklemekteyiz.

Okul bahçemiz çocuklarımızın her türlü oyunu oynamalarına ve etkinlikler yapabilmelerine imkan sağlayacak ve güvenlik açısından rahat edilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Öğrencilerimize yönelik PDR çalışmaları okul idaresi, rehber öğretmen, sorumlu öğretmen ve ailelerin iş birliğiyle sistemli bir yapıda sürdürerek çocuklarımızın gelişimlerini adım adım izlemekteyiz. Çeşitli öğrenci tanıma yöntemleri kullanarak çocuklarımızı destekleme ve veliyi bilgilendirme çalışmaları yaparak eğitimimi devam ettirmekteyiz.

Kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olarak günde üç öğün çocuklarımızın gelişimlerini destekleyici nitelikte beslenmeler hazırlamaktayız. Okul idarecileri tarafından kontrol edilen bu yemekler hijyen konusunda son derece güvenilir ekibimiz tarafından okulumuz mutfağında hazırlanmaktadır.

BRANŞ DERSLERİMİZ