Satranç Kulübü

Kulüübün Amaçları

Satranç kulübünün amacı satrancı tüm okulda sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen öğrencilere satranç oyunuyla zekâlarını geliştirecek ortam hazırlamak, satranç bilmeyen öğrencilere satranç öğretmek, kendini geliştirmek isteyen öğrencilere eğitim vererek onların daha ileri düzeyde oyuncu olmalarını sağlamaktır.

Kulüp Çalışmaları

Öğrencilerimizin;

• Satrancın önemini fark etmesi,
  • Satranç oynamayı zevkli bir aktivite haline dönüştürmesi,
  • Zihinsel gelişimlerine katkı sağlaması gibi amaçları taşımaktadır.

Okulumuzda satrancı sevdirmek, satranç oyunuyla boş zamanlarını değerlendirecek ortam hazırlamak, satranç bilmeyen öğrencilere satranç öğretmek, kendini geliştirmek isteyen öğrencilere eğitim vererek onların daha ileri düzeyde oyuncu olmalarını sağlamak satranç kulübünde görevli her öğrencinin temel görevi niteliğindedir.

Bu amaçlarla okul içi ve dışı satranç turnuvalarına katılmak/düzenlemek, öğrencilerimizi bu turnuvalara hazırlamak satranç kulübümüzün çalışmaları arasında yer almaktadır. Satranç, hafızanın gelişmesine etki eden mükemmel bir alıştırma yöntemidir. Bir problem çözme becerileri toplamıdır. Bu etkililik özelliğiyle bir oyunda dahi sınırsız sayıda problemle karşı karşıya kalınabilmektedir. Problem çözme başta olmak üzere, zihinsel becerilerin gelişmesini sağlayan bir edimler bütünüdür. İyi düzeyde satranç oynayanların, satranç oynamayanlara göre Şekil – Uzay Yetenekleri açısından daha gelişmiş oldukları araştırmalarda görülmektedir. Satranç zihinsel aktiviteler bütünü olması özelliğiyle, yeteneği kullanma, yaratıcılık, yarışma, işbirliği, değişiklik, düzenli yaşam ve liderlik gibi ilgi alanlarını pekiştir.