Sosyal Bilgiler Oyun Kulübü

Kulübün Amacı

Okulumuzun Sosyal Bilgiler öğretmenleri olarak böyle bir kulüp kurmadaki amacımız öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmektir. Kulüp öğrencilerimizi bireysel ya da grup olarak Sosyal Bilgiler ders içeriği üzerinden oyun üretmelerini sağlıyoruz. Öğrenciler grup çalışması yaptıklarından dolayı grup içinde iş bölümü, liderlik, başkalarının fikrine saygı gibi kazanımları da elde etmeleri sağlanmış oluyor. Öğrenciler önce plan şeklinde oyunlarını tasarlıyorlar daha sonra tasarı planları kulüp öğrencilerine sunum yapmaları sağlanıyor. Oyunun artıları eksileri kulüp öğrencileri ve biz rehber öğretmenler tarafından olumlu veya olumsuz eleştiri yapılarak oyunun şekillenmesi sağlanıyor. Sonraki aşama yapım aşaması. Bu aşamada oyun ortaya çıktıkça öğrencinin heyecan macerası da başlıyor. Oyunlarımız önce kulüp öğrencileri tarafından oynanıp yıl sonunda da bu oyunları sergiye sunuyoruz.