Tarihçe

Özel Akdeniz Okulları eğitime gönül vermiş bir ekibin üstün çabasıyla 1 Eylül 1987’de kurulmuştur.

33 YILDIR
EĞİTİMDE
EN İYİ
HİZMET

Tarihçemiz

Özel Akdeniz Okulları eğitime gönül vermiş bir ekibin üstün çabasıyla 1987’de şimdiki doğumevinin bulunduğu sokakta eskiden sineme ve taksi durağı olarak kullanılan binayı gerekli düzenlemelerden sonra okula çevirerek eğitim-öğretim yılına hazır bir şekilde ilk tohumlarımızı attık. Bir yıl sonra verdiğimiz iyi eğitimin sonucu olarak artan öğrenci kapasitemizi karşılamak amacıyla Ahmet Çetin’in köşkünü okul şartlarına uygun hale getirerek anasınıfı ve ilkokul bölümlerimizi bu binada eğitime hazırladık. Beş yıl içinde ortaokul ve lise kapasitemizi de büyüterek ve Adana halkının güvenini kazanarak şu anki binamızda eğitim sektöründe hizmet vermeye devam ediyoruz. Büyük bahçelerimiz ve ferah binalarımız ile Adana’nın en güzel kampüslerinden birine sahibiz. Şu anki okul  binamız 15.000 metrekarelik büyük bir alan içinde yer almaktadır. Binamızda 43 derslik, laboratuvar, kütüphane, müzik, drama, bilişim ve görsel derslerine ait atölyeler, açık ve kapalı spor sahaları, revir, kantin ve yemekhane bulunmaktadır. Ayrıca teneffüs aralıklarında öğrenci ve öğretmenlerin temiz bir ortamda, açık havada dinlenebilmeleri için bahçede uygun mekanlar bulunmaktadır.

Adana’nın en eski ve en bilinen kurumlarından biri olarak hata yapma şansımızın olmadığını düşünüp eğitim yuvası olmanın verdiği sorumlulukla ‘Hayat Boyu Öğrenme‘’ felsefesini öğrencilerimize aşılamaya çalışıyoruz. Milletine, bayrağına saygılı, demokratik ve laik, sorgulayan ve soran birey yetiştirmek tek amacımızdır ve bu amaç doğrultusunda eğitim ve öğretimi araç olarak kullanarak özel okul olmanın verdiği ağır sorumlulukla “Doğru insan” yetiştirmeye devam ediyoruz.

Traverse digital currency landscapes on immediate vortex trading facilitator.