Hakkımızda

Özel Akdeniz Okulları Eğitim Programı, öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek, potansiyellerinin en üst sınırına çıkmalarını sağlamak amacıyla, öğrenciyi bir birey olarak ele alan çok kültürlü bir ortamda etkin öğrenme imkânı tanımaktadır. Eğitim - Öğretim programı öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve fiziksel gelişimleri göz önünde bulundurularak yapılandırılır. Eğitim programımız öğrencilerin, Atatürk ilkelerini benimsemiş bireyler olmalarını amaçlamaktadır.

KALİTELİ
EĞİTİM
GÜÇLÜ
BİREYLER

Ezbersiz Eğitim

Öğretim programımız, çağdaş gelişmeler takip edilerek zenginleştirilir. Derslerin soyut ve ezbere dayalı değil, yaşantıya dayalı, dersin günlük yaşamın içindeki yeri ile ilişkilendirilerek işlenmesi önemsenir. Bu amaçla da öğretim süreçlerinde bilgisayar (internet) – fen laboratuvarları, müzik – görsel sanatlar, teknoloji tasarım – spor alanları ve kütüphanemiz etkin olarak kullanılır.

Yaşayarak Öğrenme

Okulumuzda MEB ders programlarının yanı sıra İngilizce, sanat, spor ve sosyal etkinliklerle zenginleştirilmiş program, eğitsel geziler ve yerinde görerek, yaparak – yaşayarak öğrenmeye yönelik faaliyetlerle de desteklenir.

• Toplam Alan(m2) : 14.000
  • Bina Alanı(m2)       : 3631
  • Bahçe Alanı(m2)   : 10.369
  • Öğretmen Sayısı    : 52