3 Aralık 2019

Kategori: : Etkinlikler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık 2019, Salı günü dünya engeliler gününde okulumuza öğrencilerimizde ve çevrede farkındalık yaratmak adına ziyaretçi olarak değerler spor kulübünden gelen down sendromlu öğrencilerimiz kendilerini tanıtarak günlerini nasıl geçirdiklerini anlattılar. ”Herkes aynı, herkes eşit“ sloganı ile öğrencilerin gerekli çalışma ile neler yapabileceğini okulumuz öğrencilerine aktardılar. Öğrencilerimiz tarafından sevgi ve büyük bir ilgiyle karşılanan çocuklar gösterilen ilgiden mutlu oldular. ilk olarak okulumuzda görsel sanatlar dersliğinde ebru tekniğini uygulayarak ebru baskısı aldılar. İlk kez deneyimlediklerinden çok heyecanlandılar ve mutlu oldular. Daha sonra değerler özel eğitim spor kulübü öğretmenleri tarafından kısa bir tanıtım konuşması yapıldı. Öğretmenimiz önce öğrencilerimize onlarla ilgili neleri merak ettiklerini sormalarını istedi. Gelen tüm öğrencilerin ortaokul kademesinde ve kaynaştırma öğrencisi olarak okula gittiklerini söyledi. Öğrencilerimizin ilk sorusu; ”Bir gününüz nasıl geçiyor?” oldu. Gün içinde okul dışında, yüzme, dans, tiyatro ve resim gibi etkinliklere katıldıklarını anlattı. Sosyallik adına çok fazla projeye katıldıklarını belirtti. Bunun dışında spor alanında başarıları olduğunu ve Türkiye‘de yüzme alanında ve 50 metre, 100 metre mesafelerinde sırt üstü ve serbest stilde  1.’lik, 2.’lik, 3.’lük gibi çeşitli derecelere sahip olduklarını belirtti. Konuşma bittikten sonra yönetim kurulu tarafından çok güzel ağırlanan öğrencilerle sohbet edildi. Keyifli geçen sohbet sonrası misafirlerimizi ve bizim 7. Sınıf öğrencilerimizi spor sahasına götürdük. Okulumuz öğrencileri ve misafirler arasında karma takımlar oluşturularak birlikte basketbol dostluk maçı yapıldı.  Berabere sonuçlanan maçtan sonrası sohbet edildi. Ve çocukların basketbolu çok sevdiklerini öğrendik. Birlikte yemekhaneye çıktık ve yemeklerini öğrencilerimizle birlikte yediler. Okulumuz öğrencileri yardımseverliklerini ve duyarlılıklarını bir kez daha gösterdiler. Son olarak park alanına inerek oyun oynadılar. Özel çocuklarla ilgilenen ve son derece duyarlı ve hassas davranan güzel gönüllü öğrencilerimizden ayrılmak istemeyen misafirlerimiz tekrar görüşmek istediklerini söylediler. Okulumuzdan çok mutlu şekilde ayrılan öğrenci ve veliler teşekkür ederek çıkış yaptılar. Öğrencilerimiz ve misafirlerimiz için unutulmaz farklı bir gün oldu.  Hayatta hiçbir şeyin başarmaya engel olmadığını bir kez daha fark ettiler. Bu kadar güzel bir günde özel çocukların ve onları daha da özel hissettiren bizim güzel öğrencilerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu etkinliğe olan desteklerinden dolayı da yönetim ve idaremize çok teşekkür ederiz.